Varmt välkommen till en skidklubb som satsar

Om DPONLY Ski Club


DPONLY Ski Club startades i augusti 2022. Skidklubben DPONLY har sitt säte i Göteborg men vi finns även för dig som bor längre bort. Du kanske missar våra veckovisa träningspass men det finns möjligheter att ta tekniklektioner på distans i form av videoanalyser. Du är även varmt välkommen att delta på våra tävlingsresor och träningsläger som sker lite varstans i Sverige och utomlands. Vi erbjuder även professionella träningsprogram till de som önskar detta. Klubben riktar sig till både motionärer och elitåkare.

Elit och motionär jobbar tillsammans


I DPONLY vill vi stötta våra elitåkare. För att bli en långloppsåkare i yttersta eliten krävs att man tränar upp till 15-20 timmar i veckan. När man lägger så mycket tid på sin sport är det inte helt lätt att få ihop vardagen ekonomiskt eller tidsmässigt. Därför har vi valt att fördela vinstöverskottet till elitåkarna. Vi ämnar även att hjälpa elitåkarna med administrativa uppgifter och diverse planering. Som motprestation håller våra elitåkare träningspass och levererar individuella teknikanalyser. Målet är att hjälpa dig som är motionär att utvecklas. Detta "ge och ta" förhållande uppskattas starkt av både våra elitåkare och motionärer. Vi är därför övertygade om att detta är en framgångsrik modell på lång sikt.

Vi satsar extra på tjejer och juniorer!


Vi vill ha fler tjejer i Vasaloppsspåret! Självklart är vi supporters till organisationen Vasan för Margit. Är du tjej, nyfiken på långlopp och vill avancera i leden  så har du kommit helt rätt. Vi har ett helt gäng tjejer i klubben nu vilket är otroligt uppskattat. Detta betyder att du inte kommer bli ensam tjej om du joinar oss. Som tjej får du 50% rabatt på ditt medlemskap. Har du funderingar om oss får du gärna maila Jeanette Malm som är ansvarig för DPONLY:s damsektion, malmjeanette@gmail.com.


Är du junior, oavsett om du är man eller kvinna, får du medlemskapet gratis! Du får stöttning av elitåkare såväl som klubbkompisar. Förutom detta får du hänga med ett gott gäng på träningar, tävlingar och träningsläger. We got your back!

Vad säger våra medlemmar?

Alla delar med sig av sina tips!


"DPONLY är klubben där alla är välkomna. Kännt mig extremt välkommen sen jag gick med och alla i klubben delar glatt med sig av kunskap och tips."


Lotta Alexandersson

En bjussig klubb!


"DPONLY är en sjukt härlig och bjussig klubb. Bra gemenskap och goa människor!"


Angelica Persson

Man känner sig välkommen!


"Klubben är en otroligt välorganiserad, inkluderande klubb där alla känner sig välkomna. Folk ställer upp med tips, är vänliga och ger inspiration till varandra oavsett nivå."


Julia Montgomery

Vasaloppsresan var höjdpunkten!


"Jag gick med i DPONLY för att få vara en del av en härlig gemenskap och få motivation. Enligt mig har klubben verkligen levt upp till förväntningarna! Bland annat har jag aldrig tidigare tränat intervaller på rullskidor och jag har fått bra tekniktips under träningarna. Höjdpunkten under året var helt klart Vasaloppsresan!"


Hilda Matsson

En klubb som delar med sig!


"DP Only är en klubb som vill inkludera alla. Man känner sig sedd och alla som har kunskap att dela med sig vill verkligen göra det! Sedan så ser kläderna otroligt proffsiga ut. Så bara outfiten gör att man avancerar 2 led i Vasaloppet"


Johanna Höyer

DPONLY PÅ INSTA